July 2, 2013

Food Edit: Ceviche de pescado

Posledni pokrm z rodiny rajcata - cibule - limetka na kostky :-) Tentokrate ve variaci predkrmu s rybou! Zaklad pico de gallo se da vyborne k tomuto pouzit. Ceviche je nazev, pridomek 'de pescado' urcuje smer 's rybou'. Nejcasteji je to v techto krajich tilapie. Tak jako napriklad italska kuchyne ma neskutecne variaci a co par kilometru to neco jineho, tak i Mexico a jizni Amerika ma mnoho variaci na vsechny pokrmy. Takze do ceviche muzete pridat klidne i krevetky (camarones) nebo jine plody more. Ryba (popr. krevetky) je syrova. Proto tento pokrm prilis dlouho neskladujte v lednici natoz mimo a ihned konzumujte. Jedinym konzervantem, ktery je pri priprave pouzit je stava z limetky.


1/2 vetsi cibule nakrajena na drobno
4 - 5 rajcat
20dkg tilapie/krevet
cerstvy koriandr
mensi lzicka nasekane cerstve maty
1 serrano chilli papricka
stava z 1 limetky
olivovy olej
oregano
ocet
sul a pepr dle libosti
(porce pro 4)

Ozdobit muzete cerstve nakrajenym avokadem a snitkou koriandru. Casto se tento predkrm serviruje na ufritovane kukuricne platce - 'tostada', ktera vlivem vsech stav navlhne ;-)

Picture credit here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...