June 26, 2013

Food Edit: Pico de gallo

Dnesni vyprava to taju latinskoamericke kuchyne se bude ubirat ve stylu pokrmu pico de gallo (piko de gajo) nebo-li salsa fresca. Ve skutecnosti to neni zadne plnohodnotne jidlo, ale pouze takova ozdoba ci tresnicka na dortu skoro kazdeho mexickeho pokrmu. Davaji to skutecne na vsechno s guacamole pocinaje pres taco a burrito konce. Pico de gallo je vyborne i jenom tak k torillovym chips nebo lzici ... Ja jsem ta posledni varianta.


1 stredne velka az velka cibule nakrajena na drobno
8 az 10 rajcat
1 cely trs koriandru
4 serrano chilli papricky
sul a pepr dle libosti

Pokud nesezenete serrano, pak jallapanos jsou v nasich klimatickych podminkach dostatecnou nahradou. Doplnujici variantu muze byt i cerstva stava z limetky. Jednoduche a pritom palive dobre. Ted uz snad chapete proc to neni plnohodnotne jidlo, ale spise takove dochucovadlo na horni patro.

Picture credit here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...